20-03-07

DVD OVER AUTISME

Een tijdje geleden stond er op mijn site een filmpje over autisme.
Dit heb ik jammergenoeg moeten verwijderen omdat de link niet meer werkte.
Daar ik daar nu veel mails over binnenkrijg ben ik terug gaan zoeken of ik nog zo een filmpje kon vinden.
Ik heb er eentje gevonden.
Het is een koop dvd gemaakt over en door autisten.
AUTIMATISCH DVD: Een visuele uitleg over autisme door mensen met autisme.
DVD over normale begaafdheid en autisme of 61233 beelden over autisme.
Een groepje volwassenen met autisme vertelt over hun diagnoseweg en hun leven met autisme.
De film illustreert de specifieke moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen.
Ze stoten op veel onbegrip en ongeloof bij het uitleggen van hun handicap: "Ons autisme is niet altijd even zichtbaar en zeker niet op de klassieke manier."
Bij de DVD steekt ook een kleine brochure met uitleg over autisme en normale begaafdheid.
Autisme Centraal/Viko 2003 - Duurtijd: 45 min.
Auteur: Det Dekeukeleire, Phil Steelandt € 22,00
Bron: Link
Voor degene die nog meer info willen over autisme:
LITERATUURLIJST:Link

08:48 Gepost door noeke in Autisme | Permalink | Commentaren (5) | Tags: autisme, filmpje, dvd |  Facebook |

Commentaren

mijn zoon heeft autisme op school is hij stil, teruggetrokken, eerder afwezig.
thuis is alles onleefbaar, hij is 10 jaar, wast zich niet zelfstandig, gaat niet slapen wanneer dat moet, maakt geen huiswerk of lessen leren, is een compu-terfreak, pest zijn zus, krijgt woedeaanvallen, noem maar op. wat moet ik doen? hoe voeden we hem nu her beste op? moet hij naar een andere schhol? op internaat? ik weet het niet meer. Wie heeft raad? want ik ben moe en helemaal opgeleefd.

Gepost door: marianne janssens | 27-03-07

hallo marianne,toen ik je reactie las lijkt mijn situatie met mijn dochter sterk op die van jou.daantje is thuis ook onhandelbaar,heeft heftige woedaanvallen,pest haar broer,maakt mij het leven zuur.ik zit ook op het einde van mijn latijn,alle beloftetrukjes zijn we gepasseerd,wij zijn nu in behandeling bij an dante (eentherapiecentrum),maar veel helpt dit niet.ik voel me vaak alleen in deze situatie,eens te meer omdat de buitenwereld haar gedrag bijna niet ziet.
ik kan je dus niet echt helpen,maar vroeg me af hoe jij weet dat je zoon autisme heeft,ik heb er zelf ook al wat van gelezen ,en daantje heeft inderdaad veel kenmerken,maar heb jij de test gedaan en zoja hoe was die en vind jij dat de moeite om te doen?

veel sterkte

Gepost door: boelens annelies | 18-06-07

dochter met asperger, adhd en zoon met adhd Ik ben gewoon blij dat ik hier lees dat ik niet de enigste ben die het zoooooo moeilijk heeft met de beperkingen van je kind(eren). Vanmorgen was het ( sinds een poosje) weer eens echt hel! Ze maken zon ruzie met elkaar! Vreselijk! En het eerste wat mijn dochter zei (8jr) toen ze wakker werd en ik haar wilde helpen met aankleden ( ze is nl visueel zeer beperkt) blijf van me af! je stinkt! Ook goeiemorgen.... Constant die afwijzing, verbaal zo rap van tong pffff Voelde me compleet gefrustreerd, en onmachtig.. Ze heeft momenten dat ze gaat tot het uiterste! leuk allemaal hoor die begeleiding, maar het is net even wat anders als het je eigen kind is en er emotioneel bij betrokken bent..
Ik denk wel eens, waar moet dat heen als ze ook nog eens gaat puberen....durf er niet aan te denken.
De arts zei letterlijk je hebt de meest moeilijke combinatie van kinderen, het beste is om ze zoveel mogelijk gescheiden op te voeden!
Tsja hoe doe je dat als je een alleenstaande moeder bent, en geen bezoekregeling???

Gepost door: corrie | 28-06-07

zoon 13 recent diagnose ASS hallo ik ben een moeder van 9 kinderen en mijn oudste zoon is recent de diagnose gesteld van ASS.We hebben al van voor de geboorte gemerkt dat dit anders was en nadien voelden we aan dat onze zoon toch niet was zoals de andere kinderen maar altijd hebben daar zelf proberen mee om te gaan en dachten nooit in de richting van ASS
tot begin van het schooljaar het CLB taaltesten afnam en hij daar abnormaal laag op scoorde ;gezien de problemen hij op de lager school had :traag maar precies, moeilijke omgang met anderen werd ons aangeraden dit verder te onderzoeken .
na veel testen en doorverwijzingen is nu enkele maanden later de diagnose gesteld ;. nu lees ik hier over ASS met het Syndroom van Asperger en dat komt heel goed overeen met dat van mijn zoon.
Ik wil gewoon zeggen dat ik ondanks alles een hele lieve zoon heb.
Hij is zich heel erg bewust van wat er is met hem en heeft het aanvaard maar hij heeft toch een depressie vanwege alle andere bijkomende emotionele problemen en in zijn omgang met anderen .
Het is voor hem ook niet eenvoudig om te functineren in ons groot gezin maar het lukt met vallen en opstaan .
We willen de andere kinderen betrekken bij water alles rond hem gebeurt zodat ze het leren begrijpen en omgaan met hem. We zijn soms wel eens radeloos en het weegt soms wel zwaar maar we zijn een sterk samenhangend gezin dat zich niet klein laat krijgen en actief opzoek gaan naar een leefwijze waar hij en wij het maximum uit alles halen .
Want hij heeft vele andere talenten en dat gaan we optimaal gebruiken zodat hij ook ondanks de ASS een nuttig en volwaardig leven kan leide
Vele groeten uit oostende

Gepost door: gans jessie | 26-07-07

mijn zoontje heeft autisme spectrum hallo ben mama van 5 kinderen
ik ben blij dat ik niet de enige ben met mijn problemen inverband met mijn kids ik heb een zoontje van 9 met adhd en een zoontje van 8 met autisme spectrum plus gedragstoornis het is niet altijd even simpel om alles ingoede banen te lijden zijn zeker 6 jaar bezig geweest om testen te laten doen om dat we wisten gat hij anders was dan een ander vanaf de eerste kleuteklas tot nu altijd maar bezig geweest om hem te laten teste niks leverde het op tot nu dankzij ada een centum voor kinderen met problemen zijn we tot de diagnose gekomen autisme spectrum met gedrags problemen omdat het zover is gevorderd kunnen we hem thuis niet meer houden dus met een klein hartje hebben we hem op de lijst laten zetten voor een speciaal internaat ik had het zograag anders gezien ik zei altijd over mensen die hun kids naar een internaat deden dat je ze daar voor niet op de wereld zet en kijk ik sta er nu zelf voor het is echt moeilijk om te beseffen dat er binnen kort een bedje in de week leeg staat maar blijven positief denken over de toekomst soms denk ik het is beter maar al vlug verdwijnen die gedachten dus voor ons allemaal zal het beter zijn en zeker voor mijn zoontje
want wat er ook gebeurd en wat hij ook soms zegt of doet
het blijft mijn manneke en ik zie hem heel graag
groetjes uit essen

Gepost door: sigrid commers | 11-02-10

De commentaren zijn gesloten.