04-06-05

GEMEENSCHAPSONDERWIJS

Gemeenschapsonderwijs juicht initiatieven rond autisme toe.
1 september 2003
Het Gemeenschapsonderwijs was aangenaam verrast door de mededeling van minister Vanderpoorten dat ze extra middelen zal vrijmaken voor scholen die werken rond autisme. Het Gemeenschapsonderwijs juicht dit initiatief toe. Het is immers een erkenning van het werk dat nu reeds in heel wat scholen wordt geleverd om kinderen met autisme zo goed mogelijk op te vangen. Reeds in het decreet over het onderwijslandschap basisonderwijs werden mogelijkheden behouden om de huidige werking in de scholen voor buitengewoon onderwijs te bestendigen. Reeds bestaande initiatievenIn het gemeenschapsonderwijs loopt reeds 18 jaar een project onder de naam “autiproject”. Dat project besteedt extra aandacht aan de opvang van kinderen met autisme. Wat begon als een pilootproject in 4 scholen werd uitgebreid naar 17 kernscholen voor autisme en 5 scholen met autiwerking. In de kernscholen met een lagere en secundaire school op dezelfde campus kunnen leerlingen met autisme gedurende hun hele schoolcarrière terecht. Zij worden er professioneel begeleid met een specifieke aanpak voor hun problemen. Vorig schooljaar volgden meer dan 300 leerlingen deze programma’s en werden nog een 50 tal leerlingen met een autismespectrumstoornis begeleid via GON-uren.
Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch tel: 02 790 93 06.

22:59 Gepost door noeke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

scriptie GON Lijkt me zeer interessant; mijn scriptie handelt dan ook over GON begeleiding bij autismespectrumstoornissen. Het nummer is genoteerd ;)
wie mij eventueel kan helpen met verdere informatie, eigen ervaringen en belevingen... super! denbaessara@hotmail.com

Gepost door: sara | 11-08-05

mijn dochter Mijn dochter heeft vorig jaar, na 5 jaar dokterraaplegen, en de ene test na de andere de diagnose Autisme en adhd gekregen.
Nu wij thuis pleiten bij de FOD sociale zekerheid, krijgen wij het minimum, ze wordt op zelfredzaamheid zelfs niet gescoord. We zijn de frustratie nabij. Hebben jullie dit ook voor gehad?

Gepost door: Artep Realnaf | 25-01-06

w Seams really interesting

Gepost door: Ashu | 28-06-10

De commentaren zijn gesloten.