28-11-04

DRINGENDE OPROEP !

Er werd me gevraagd (via email) of ik deze oproep even wou plaatsen.


Universiteit Gent, Onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen


Naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoek op de Universiteit Gent, is de Onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen o.l.v. Professor Roeyers op zoek naar gezinnen (met één of meer kinderen) waarvan één van beide ouders een diagnose ‘autismespectrumstoornis’ heeft.

Doel van het onderzoek is om na te gaan in welke mate de kwaliteit van het gezinsleven beïnvloed wordt door stress en door ondersteuning vanwege de omgeving.
Met de resultaten van dit onderzoek willen we een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de ondersteuning voor mensen met autisme en hun gezinnen in Vlaanderen.

Het onderzoek gaat van start in september en gebeurt aan de hand van vragenlijsten en een gesprek, waardoor slechts één keer de verplaatsing naar de Universiteit Gent nodig is.
Aangezien we op zoek zijn naar een groot aantal deelnemers voor dit onderzoek, zouden we het heel erg appreciëren als ook u zou willen meewerken !

Indien u enkel in het weekend of ’s avonds vrij bent om deel te nemen aan het onderzoek, dan is dit geen enkel probleem.
De gezinnen die meewerken aan het onderzoek, krijgen een financiële vergoeding als blijk van dank.
Indien u dit wenst, ontvangt u bovendien na het onderzoek een individueel verslag met de resultaten van het onderzoek.

Uiteraard zullen de persoonlijke gegevens die we verzamelen, volledig vertrouwelijk worden behandeld, met respect voor de privacy van elk gezin.
Indien u en uw partner bereid zijn om deel te nemen aan dit onderzoek of indien u meer informatie wenst, kan u contact opnemen met Jo Renty,
Onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen
Henri Dunantlaan 2
9000 Gent, tel. 09/264.91.05
of uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar Jo.Renty@UGent.be.

Uw deelname zou een enorme steun betekenen in het onderzoek naar ondersteuning van gezinnen waar ASS voorkomt !
Alvast hartelijk dank !
Met vriendelijke groeten,

Lic. Jo Renty en Prof. Herbert Roeyers.

10:23 Gepost door noeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

professor Roeykens zoekt mensen met autisme ik wil wel meewerken aan het onderzoek. Ik ben 44 en heb een zoontje die ASS heeft en verstandelijk autist is. Hij gaat naar een school van type 7, voor verstandelijke gehandicapten. Ik denk dat de handicap iets te maken heeft met het serotoninegehalte, net als bij mijn man en bij mijn dochter

Gepost door: Desmedt Greta | 05-03-05

mooi Ik vind het een goed idee om daar een onderzoek over te doen !
en ik kom hier graag lezen !
Lieve groetjes Fanny

Gepost door: Fanny | 22-04-05

syndroom van asperger mijn zoon van 16 heeft syndroom van asperger. Mijn grootste zorg is hoe hij later voor zichzelf zal zorgen.

Gepost door: gerda | 30-04-05

hallo hallo
ik heb 3 kinderen met autismespectrumstoornis en hdad van mijn dochter van 13 weet ik het al een tijdje evenals mijn zoon van 9.de jongste 7 had ik altijd gehoopt dat hij het kindje was mijn klein lief zoontje waar ik me altijd aan optrok.maar die droom is in oktober vorig jaar aan flardere gescheurd.het is heel hard aangekomen en ik kan het moeilijk aanvaarden.we hadden nog een kinderwens maar dat durf en kan ik niet meer aan.mijn oudste zoon heeft een mentale achterstand van bijna 3 jaar ,mijn jongste zoontje begint het nu pas moeilijk te krijgen en heeft gombegeleiding,logopedie en hulp van een realividatiecentrum nodig om voorlopig naar een gewone school te kunnen gaan.de toekomst zie ik heel somber in voor ons en onze kinderen.bjorn zal altijd afhankelijk blijven van ons.als er een degelijk onderzoek komt wil ik er graag aan meehelpen.
groetjes en veel sterkte aan iedereen.

Gepost door: nadine | 19-01-06

hallo , ik vind dat bijzonder moedig om mee te doen met zo' n onderzoek vooral voor de andere gezinsleden

ik zelf heb een zooontje van 9 met mentalehandicap

en autisme wij zuden graag mee helpen aan dit

onderzoek

grtz sylvia

Gepost door: sylvia.thijs | 23-10-08

ik ben 16 en heb zelf autisme graag zou ik dat willen delen met jullie
als iemand over autisme wil praten kan dat via msn of mailen naar christiaanengels@live.nl

Gepost door: christiaan | 13-03-09

De commentaren zijn gesloten.