12-11-03

2e BLOGJE

Hoi
Ik heb een 2e blogje aangemaakt om alles wat overzichtelijker te maken.
Deze blog is nog in opbouw, maar indien je een kijkje wil nemen kan je dit doen door op de link te klikken.
bloggieverhaaltjes
Groetjes

14:34 Gepost door noeke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-11-03

ONBEGRIP
Ja, zware week gehad.
De kinderen gingen met hun tante naar zee in de herfstvakantie
Ik heb toen een beetje grote kuis gehouden die week. Het was echt rustig thuis... TE rustig.
En ik zie ze nog thuiskomen!
Veel verhalen, 't was plezant.
Ik hoor hun tante nog zeggen" ik heb geen problemen met Sam hoor, bij mij luistert die ..."
Ja ja, denk ik bij mezelf, je moest hem eens meemaken zoals IK dat al zoveel jaren doe. Hij kan het ZO GOED verstoppen en heeft zichzelf geleerd zich aan te passen.(behalve thuis, waar hij zichzelf is en kan zijn!)

Ik hoor zo vaak de verwijten" je voedt je kind niet goed op!, ligt het niet aan jou?,amai daar mankeert toch niks mee...enz.enz..."

Soms ben ik dat zo beu he, onbegrepen te zijn en niet te kunnen vertellen hoe hij soms woedend reageert, hoe hij in de knoop zit met zichzelf, hoe hij huilt zoals een klein kind... Soms weet ik niet hoe hem te troosten, hem te helpen, hem op te vangen als hij het moeilijk heeft.
Elke dag hetzelfde moeten zeggen " Sam heb je je gsm bij, je horloge, je paspoort, je geld om je broodje te betalen.Zit alles in je boekentas, heb je je huiswerk geleerd enz."Het is soms zo vermoeiend.

WAAROM ????

Ik weet dat als hij zo een week inspanningen moeten leveren heeft om "zichzelf gewoon " voor te doen en om te compenseren dat hij die autisme spectrum stoornis heeft, dat er dan met hem daarna de volgende week geen land te bezeilen is.
Maar leg dat maar eens uit aan mensen die dat niet zien of niet kennen.
Dinsdag kwam hij terug naar huis, hij had zogezegd zijn bus gemist ( in werkelijkheid , dat vroeg ik hem 's avonds, bleek dat hij zijn horloge en gsm vergeten was en zelfs niet naar de bushalte geweest was. Hij was in paniek geslagen en daarom maar teruggekeerd.)
Dan donderdagavond heeft hij zo dwars gelegen en geroepen en getierd en hij wilde niks doen. Zijn wiskunde was teveel, zijn agenda niet in orde ... Hij lag boven zo hartverscheurend te huilen, ik kon het niet meer aanhoren. Ben dan maar naar boven gegaan om met hem te praten en heb gezegd dat ik naar zijn klastitularis zou bellen en naar de Gon begeleidster.
Toen beterde het wat en begon hij toch aan zijn huiswerk. Bleek toen ook nog dat hij een deel van zijn huiswerk niet bij had. Hij is toen bezig geweest van 18.30u tot 21.30 u.
De volgende morgen vond hij zijn turnzak niet, misschien was die op school of verloren op de bus?
En dit is maar een deel van de problemen die week.
Dus je ziet dat het soms niet gemakkelijk is, zowel voor hem als voor mij en zijn broer.

Aan al de mensen die dit lezen zou ik willen vragen" Als je iemand kent die zo'n stoornis heeft, heb dan a.u.b. een beetje begrip voor de personen die hem proberen te helpen en veroordeel ze niet te vlug. Het zijn ook maar mensen! En ze doen ook hun best om dat kind of die volwassene te begeleiden naar hun eigen kunnen.
Bedankt .

21:33 Gepost door noeke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |