11-09-03

HECTISCHE TOESTANDEN

Ja, het schooljaar is terug begonnen.
Ben heel blij dat het goed gaat met Sam op school.
Alleen hadden we wat problemen met het busvervoer.
Onze Sam moet elke dag de bus nemen op de markt. En omdat het vorige week Ballonfeesten waren hier, moest hij ergens anders opstappen.
(Ik voer hem elke dag weg op mijn brommertje om half 8.)Nu wist ik toch niet waar hij moest opstappen. En ja, de bus reed voorbij...
Onze Sam direct in paniek natuurlijk. Ik direct brommerke gestart en zo rap ik kon naar het station gereden om hem daar op de juiste bus te zetten.
Gelukkig stond de bus er nog en heb ik kunnen vragen waar we dan juist moesten opstappen de volgende dagen. Allez, dat was toch weer goed afgelopen.
Maar ik was vrijdag zo moe he... Amai. Elke dag hem wegvoeren; dan naar huis om afscheid te nemen van de onze Wim; gaan werken en 's avonds hem terug gaan halen.
Deze week komt hij toch al alleen naar huis 's avonds en volgende week ga ik hem 's morgens ook alleen laten proberen.
Ik heb hem gezegd dat hij zichzelf een routine in die dingen moet aanleren om het wat gemakkelijker te maken. Op de ijskast hangt een weekschema met de lessen en telkens de boeken en het gerief dat hij moet meenemen. ( Dinsdag was hij zijn brooddoos en drinken ook al vergeten! )
Soms word je moe van het constant herhalen en zeggen; "Sam moet je niks meenemen, heb je geen huiswerk, moet je nog iets doen, haal je brooddoos uit je boekentas, heb je je gsm bij enz..."
Als je getrouwd bent of je hebt een relatie, dan neemt de partner soms dingen van je over. Maar bij mij is dit niet zo en ja... Dan voel je je soms onbegrepen en verdrietig. Maar ik geef niet op!
Met de juiste begeleiding komt hij er wel.

POSITIEVE NOOT:
Ik heb naast de thuisbegeleiding, die juist gestart is nu ook bericht gekregen van het CLB, dat ze dit schooljaar ook nog gaan starten met de GON begeleiding.

15:15 Gepost door noeke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

project: gon begeleiding Als leerling verpleegkundige zijn wij op zoek naar ervaringen over gon begeleiding. Niet het medische, maar wel het gevoelsmatige.
Hoe ervaren de kinderen gon begeleiding?
Hoe gaat de omgeving er mee om?
Zijn de ouders tevreden?
Worden zij voldoende ingelicht?
Worden er voldoende hulpmiddelen aangeboden?
Zijn er dingen die bijgestuurd kunnen worden?
Wat zou je veranderen of aanpassen moest u die gelegenheid krijgen?
Wij zouden het heel tof vinden mochten er personen zijn die mee willen helpen aan ons project.

Gepost door: inge fransen | 01-10-03

De commentaren zijn gesloten.