17-07-03

VAKANTIE

Het is vakantie en het was mooi weer, dus geen pc werk voorlopig...
Tot schrijfs en voor iedereen een zonnige en leuke vakantie...
Mama Noeke

16:10 Gepost door noeke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wachtlijsten Nazicht van de bezoekers van de website van de Don-Boscoschool bracht mij tot bij u. Blijkbaar gaan uw bezoekers verder op zoek en komen zo uit op de Don Boscoschool. Zelf hebben wij ook 3 kinderen op deze school. Onze oudste zoon heeft autisme en verliet de school op 6 jarige leeftijd. Dit ging ook gepaard met alles wat doorgemaakt moet worden: op de wachtlijst voor onderzoek - diagnose - scholenzoektocht en opnieuw wachtlijsten. De wachtlijsten zijn nu nog verder toegenomen omdat door meer kennis vaker diagnoses worden gesteld. Meermaals hoor ik van mensen dat zij door foutieve doorverwijzingen er niet in slagen om hun dossier voor het Vlaams Fonds in regel te krijgen. Dat is jammer, want zo gaat veel kostbare tijd verloren. Tussen de eerste signalen en de vermoedens van een stoornis en de daadwerkelijke hulp (begeleiding) gaan vaak jaren over. Dit is eigenlijk onaanvaardbaar. Ook onze ervaring is dat je van bij het begin alles zelf moeten gaan uitzoeken. Niemand kan je zeggen wat je allemaal precies moet doen.
Desalniettemin zijn wij er toen in geslaagd in één schooljaar alles rond te krijgen: eerste signalen in oktober - gesprek met directeur / CLB in december - wachtlijst tot april voor onderzoek - diagnose in mei - scholenzoektocht om dan in spetember te kunnen starten in Gent (Sint-Lievenspoort).
We moeten het zeggen wij hebben geluk gehad, maar wij hebben er enorm achtergezeten. Wat ik wel weet is dat als je als ouder het lot van je kind zelf niet in de hand neemt je onmogelijk op relatief korte termijn alle deze hindernissen kunt nemen. Mijn pleidooi is dan ook dat, rekening houdend met de lange wachtlijsten, veel korter en sneller wordt gereageerd en doorverwezen naar bevoegde diensten.

Tot mails

Gepost door: Flip Heymans | 17-07-03

De commentaren zijn gesloten.